Προβλέψεις Εκλογές Κεντροαριστεράς: ΠΑΣΟΚ Σώσε Μας

Προγνωστικά

Προβλέψεις Εκλογές Κεντροαριστεράς: ΠΑΣΟΚ Σώσε Μας

on

Προβλέψεις Εκλογές Κεντροαριστεράς: Την Κυριακή οι κάλπες στήνονται και οι εσωκομματικές εκλογές της κεντροαριστεράς γεννούν τον νέο ή την νέα αρχηγό

Προβλέψεις Εκλογές Κεντροαριστεράς: Η μητέρα των μαχών όλων των εσωκομματικών διαδικασιών ήταν και είναι ακόμη το ΠΑΣΟΚ. Εγώ τις έχω ζήσει πάρα πολλά χρόνια και μπορώ εύκολα να εξάγω συμπεράσματα. Αρκετοί φίλοι μου ζήτησαν όπως συνηθίζω να τοποθετηθώ πολιτικά εγώ προτίμησα να το κάνω στοιχηματικά.

Οι κάλπες στήνονται και οι 10 υποψήφιοι γίνανε 9, αφού αποχώρησε από την κούρσα ο Κωνσταντινόπουλος. H αποχώρηση του πιθανόν να βλάψει κάποιους. Ο Κωνσταντινόπουλος πιθανότατα να έβγαινε τέταρτος και την δεύτερη Κυριακή να βοηθούσε το στρατόπεδο της Γεννηματά, τώρα βλέπει αρκετούς συντρόφους του να έχουν ταχθεί με το Ανδρουλάκη. Αλλά ας το πάμε λίγο ανάποδα.

Το 2015 όσοι θυμούνται στο δέκατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε υποψήφιος ο Θανάσης Χειμωνάς. Μπορεί να μην μπόρεσε να κατέβει για υποψήφιος πρόεδρος όμως με μία καλή ομιλία του βρέθηκε να είναι από τους πρώτους στην νέα κεντρική επιτροπή. Κάπως έτσι μπορεί να λάβει τις υποψηφιότητες των Kωνσταντίνος Γάτσιο, Δημήτρη Τζιώτη και φυσικά του Απόστολου Πόντα.

Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Ραγκούσης δεν ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία. Κατέβηκαν υποψήφιοι περιμένοντας λιγότερους υποψήφιους και κυρίως θέλοντας να φτιάξουν μία ισχυρή δυναμική γύρω τους και ελπίζοντας σε κάποιες συμμαχίες που θα τους οδηγούσε στην δεύτερη Κυριακή. Άλλωστε είδαν την δυναμική που ανέπτυξε εσωκομματικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Εδώ θα βρεις το ειδικό στοίχημα για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

 

Στο ΠΑΣΟΚ πάντα άρεσε να έχει 3 πόλους (Ακηδες, Προεδρικοί, εκσυχρονιστές και πολλές άλλες αντίστοιχες καταστάσεις). Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί και τώρα. Από την μία η Φώφη υπερβολικά ενισχυμένοι, από την άλλη ο Θοδωράκης με το Ποτάμι και από την άλλη πλευρά ο Καμίνης και ο Ανδρουλάκης.

Το Ποτάμι τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται ρυάκι που η Φώφη σιγά σιγά το έχει ξεζουμίσει. Πήρε βουλευτές τώρα θα το πάρει ολόκληρο στο νέο πολιτικό μηχανισμό. O χρόνος όμως τον εκλογών το συμφέρει και δεν είναι απίθανο να τον δούμε να περνάει στον δεύτερο γύρο.

Από την άλλη πλευρά ο Ανδρουλάκης ψαρεύει από τα νερά του Καμίνη και το αντίστροφο. Ο Καμίνης ξεκίνησε ως φαβορί, είχε κάποιους Παπανδρεϊκούς, αρκετούς εκσυγχρονιστές και πιο πολλούς από τοπικούς άρχοντες. Η κάθοδος όμως του Ανδρουλάκη του χάλασε τα σχέδια του βλέποντας αρκετούς να τάζονται με τον Ανδρουλάκη. Φαντάζει πλέον αδύνατο να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο Ανδρουλάκης έρχεται κυριολεκτικά με σπριντ, μάζεψε τους πάντες και τα πάντα που μπορούσε και πάει για την μάχη της γενιάς του όπως χαρακτηριστικά λένε από το περιβάλλον του. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι αυτός που κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει την Φώφη Γεννηματά στον δεύτερο γύρο.

Εδώ θα βρεις το ειδικό στοίχημα για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

Η Φώφη πήρε το 2015 στο υπερβολικά μικρό ΠΑΣΟΚ 30.000+ ψήφους, πλέον είναι αρχηγός, έχει προσθέσει κομμάτια του Ποταμιού στην ομάδα της αλλά και πολλούς Παπανδρεϊκούς που τους πήρε πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αλλά και αρκετούς που θα στηρίξουν σε αυτές τις εκλογές. Είναι σίγουρα στον δεύτερο γύρο και εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πολλοί μιλάνε για το σενάριο ότι όλοι υποψήφιοι θα ενωθούν δεύτερη Κυριακή εναντίων της και άλλα τέτοια παρόμοια. Όσοι δεν ξέρουν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ μπορούν να την πατήσουν.

Αρχικά η δεύτερη εβδομάδα είναι εβδομάδα του μεγάλου παζαριού όπου οι υποψήφιοι που μείνανε εκτός θα διαπραγματεύονται …. Δεύτερον η δύναμη των υποψηφίων έρχεται από τα στελέχη τα πιο μικρά που κινητοποιούν τον κόσμο. Αυτά την δεύτερη Κυριακή θα είναι πιο χαλαρά για όσους υποψήφιους χάσανε, δηλαδή αν ψηφίσουν 130.000 την πρώτη Κυριακή την δεύτερη μετά βίας θα είναι 100.000. Από ότι καταλαβαίνετε στοιχηματικά είναι μονόδρομος η επιλογή της Φώφη Γεννηματά που την βρήκαμε εδώ

Εδώ θα βρεις το ειδικό στοίχημα για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

About vlastaris

    Recommended for you